Kind, Slaap en Brein logo Praktische adviezen bij slaapproblemen bij kinderen en jongeren
19 mei 2020

Een initiatief van de werkgroep slaapwaakstoornissen van de NVN en de Vereniging Kind en Slaap en mede ondersteund door AJN Jeugdartsen Nederland, NVKN en NVK

Webcast Kind, Slaap en Brein

Dinsdag 19 mei gaat het dan gebeuren, de live webcast van Kind, Slaap en Brein. Het programma is onveranderd gebleven en er is hard gewerkt om het symposium om te zetten naar een webcast.
Iedereen die zich on-line heeft aangemeld en met iDeal heeft betaald, heeft van ons bevestiging met een link ontvangen, waarmee u naar de live webcast kunt gaan. Gebruik hiervoor een PC, laptop of tablet. We beginnen dinsdag 19 mei om 09.30 uur.

Als u deze bevestigingsmail niet heeft ontvangen, bijvoorbeeld omdat u zich pas laat heeft aangemeld of de bevestiging b.v. in de SPAM filter is beland, dan kunt u gaan naar:

www.debaar.net/kindslaapenbrein/webcast.html

U vindt daar een link naar het registratie formulier, dit moet u invullen om toegang te krijgen tot de webcast. U wordt dan automatisch doorverwezen.
Heeft u problemen met het inloggen, dan kunt u bellen met de organisatie: 06-39316751

Naast de webcast gaan we gebruik maken van Mentimeter. Een programma dat het mogelijk maakt om vragen te stellen aan de sprekers en antwoord te geven op de vragen die tijdens de presentaties worden gesteld. Het actieve gebruik van Mentimeter wordt ook gebruikt om uw aanwezigheid te kunnen controleren, zodat de accreditatie toegekend kan worden. Mentimeter kunt u downloaden als app, maar dit is niet verplicht/noodzakelijk, want het werkt ook via de browser van uw telefoon, PC, laptop of tablet. Het gebruik is echter wel verplicht, om de accreditatie te kunnen ontvangen. Mentimeter wordt geactiveerd middels een QR code of via een link op het scherm in de webcast.

Wat heeft u nodig?

U heeft een PC/laptop/tablet met geluid en een goede Wifi/internet verbinding nodig voor het volgen van de Webcast.
Voor het beantwoorden van de vragen heeft u een mobiele telefoon nodig of u volgt dit in een ander tabblad van uw PC of laptop. U kunt de Mentimeter app alvast downloaden via de Apple App Store of Google Playstore.

Kind, Slaap en Brein

Iedere arts en verpleegkundig specialist die met kinderen en jongeren werkt, komt het tegen in de praktijk: slaapproblemen! Soms als primair probleem, maar vaak interfererend met andere problematiek, variƫrend van schoolverzuim tot psychiatrische problemen of een ontwikkelingsachterstand. Daarmee is slaap dan ook bij uitstek een multidisciplinaire aangelegenheid! Op deze studiedag zullen we stilstaan bij de wisselwerking tussen Kind, Slaap en Brein, gezien vanuit diverse invalshoeken. De insteek is informatief en vooral praktisch: u kunt het geleerde direct in de praktijk brengen. Dus bent u kinderarts, jeugdarts, (kinder) neuroloog, (kinder en jeugd) psychiater, AIOS of bent u verpleegkundig specialist? En werkt u met kinderen en/of jongeren vanaf de basisschoolleeftijd? Mis deze dag dan niet!

De cursusleiding

Dominique Bosman, arts M&G en jeugdarts, AJN Jeugdartsen Nederland
Jeannette Hop, kinder- en jeugdpsychiater, Psymens Kind & Jeugd, Bilthoven
Laurien Teunissen, neuroloog en somnoloog, voorzitter werkgroep slaapwaakstoornissen van de NVN
Nicole Wolters, kinderarts en somnoloog, voorzitter Vereniging Kind en Slaap

 

Een intiatief van

mede ondersteund door