Insulinepomptherapie Insulinepomptherapie

Graag nodigen wij u uit om met uw diabetesteam deel te nemen aan de multidisciplinaire scholing insulinepomptherapie (voor volwassenen). De scholing is een initiatief van de NDF en de inhoudelijke verantwoordelijkheid is in handen van de DESG.

    De multidisciplinaire scholing insulinepomptherapie bestaat uit twee onderdelen:
  1. Een verplichte e-learning
  2. Een multidisciplinaire scholingsbijeenkomst

In de januari en februari 2019 zullen we verspreid over het land vier bijeenkomsten organiseren.
Bij elke bijeenkomst is er ruimte voor maximaal 12 behandelteams. Elk behandelteam dient te bestaan uit minimaal 6 zorgprofessionals: 2 internisten, 2 diabetesverpleegkundigen, 1 diëtiste en 1 (medisch) psycholoog.

U kunt zich nu al aanmelden als behandelteam, waarmee u verzekerd bent van deelname.
Na uw aanmelding ontvangt u van ons binnen twee weken bericht hoe u de individuele teamleden kunt opgeven voor deelname en de wijze waarop u gefactureerd wilt worden.

Waarom een insulinepomptherapie scholing voor alle leden van het behandelteam?

Het consensusdocument ‘Kwaliteitscriteria voor optimale en doelmatige inzet van insulinepomptherapie’ geeft richting voor de huidige en toekomstige insulinepomptherapie.
Een van de kwaliteitscriteria is dat het behandelteam ‘adequate kennis heeft van het gebruik en de toepassing van insulinepompen is en daarnaast beschikt over de noodzakelijke competenties’.

Het behandelteam bestaat uit internist, diabetesverpleegkundige, diëtist en medisch psycholoog.
Al deze leden van het behandelteam dienen daarom de nodige expertise met betrekking tot insulinepomptherapie te hebben, hierin multidisciplinair geschoold te zijn en nieuwe ontwikkelingen toe te kunnen passen. Het volgen van deze multidisciplinaire scholing van alle leden van het behandelteam is daarom voor de bij de NDF aangesloten lidorganisaties een randvoorwaarde voor alle diabetescentra die insulinepomptherapie toepassen.

Data en locaties

18 januari Hotel NH Amsterdam Schiphol Airport
25 januari Hotel NH Veluwe Sparrenhorst
1 februari Hotel NH Capelle aan den IJssel
15 februari Hotel NH Eindhoven Conference Centre Koningshof