17 november 2022

Basiscursus Astma

De Basiscursus Astma heeft tot doel arts-assistenten kindergeneeskunde (zowel AIOS als ANIOS) basiskennis en actueel inzicht betreffende de behandeling en zorg van astma te verschaffen. De cursus biedt een uitgebreide brede basis en is echt bedoeld voor 1e en 2e jaars arts-assistenten. Daarnaast is er ook ruimte voor een gelimiteerd aantal kinderlongverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

De inhoud van het programma is minder geschikt voor ouderejaars AIOS. Wij verwijzen hen naar de uitgebreidere cursus Trends in het najaar 2022.
De basiscursus zit in het pakket met de verplichte* cursussen in de opleiding tot kinderarts. De verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke samenstelling van de Basiscursus Astma ligt bij de speciaal hiertoe in het leven geroepen werkgroep die wordt samengesteld vanuit de sectie kinderlongziekten.

De basiscursus vindt plaats op 17 november** in Postillion Hotel Veluwemeer in Putten.
** Valt samen met de tweedaagse scholing voor kinderartsen en AIOS, ‘Trends in astma in allergie’. Hierdoor is er een gezamenlijke dagopening, waarna de AIOS hun eigen programma zullen volgen.

Er worden maximaal 36 deelnemers toegelaten tot de cursus, hierbij is ook ruimte voor een beperkt aantal kinderlongverpleegkundigen.

Het docententeam van de cursus bestaat uit kinderlongartsen:

De organisatie van de cursus zal vanuit de baar advies & organisatie gecoördineerd worden.

* elke AIOS kindergeneeskunde dient in 2022 minimaal drie van de volgende basiscursussen tijdens zijn opleiding gevolgd te hebben: basiscursus astma, basiscursus allergie, basiscursus epilepsie en basiscursus diabetes.

Meld je nu aan!

De inschrijfkosten voor deelname aan de ongesponsorde Basiscursus Astma bedragen in 2022 € 390,00 per deelnemer.
Hierbij zijn de kosten voor koffie, thee, lunch en diner inbegrepen.

Aanmelden

Programma

Het programma staat nog niet vast. Onderstaande onderdelen worden aangeboden:

Sprekers

Het docententeam van de cursus bestaat uit kinderlongartsen:
Walter Balemans (kinderlongarts, St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein)
Marije van den Beukel-Bakker (kinderlongarts, Maasstadziekenhuis, Rotterdam)
Anneke Landstra (kinderlongarts, Ziekenhuis Rijnstate Arnhem)
Sabine Prevaes (kinderarts, kinderlongarts, UMC Utrecht)
Sanne Hammer (kinderlongarts, Amphia Ziekenhuis Breda)

Aanmelden

Inschrijven voor de Basiscursus Astma via onderstaande buttons, je wordt doorverwezen naar een online registratie systeem. De betaling moet vooraf via iDeal worden voldaan.

Aanmelden 17 november 2022

 

Betaling

Betaling dient tijdens de inschrijving te worden voldaan via iDeal.

Annuleren

Je kunt je zonder kosten afmelden tot 2 maanden voor aanvang van de basiscursus. Annuleren kan uitsluitend per email. Bij afmeldingen tussen 2 maanden en 2 weken voor aanvang van de basiscursus, zal er € 195,- in rekening worden gebracht. Meld je je daarna af dan wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Je kunt altijd kosteloos een vervanger in jouw plaats laten deelnemen. Zie ook onze leveringsvoorwaarden.

Locatie

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer
Strandboulevard 3, 3882 RN Putten
Tel: 0341 - 356 464