EADV Kennisdag

De diabetesverpleegkundige
klaar voor de toekomst?
wetenschap, medicatie,
richtlijnen en Canmeds rollen

Nascholing · ALV · Slotbijeenkomst met buffet

23 november 2017, NDC Den Hommel, Utrecht

Deze laatste kennisdag onder de vertrouwde EADV vlag, wordt echt geen dag van eindeloos terugblikken, maar vooral van kijken naar de toekomst. Naar de wetenschappelijke ontwikkelingen, naar nieuwe therapeutische opties en een toekomst waarin we anders zullen gaan werken dan we in het verleden deden.

Tijdens deze scholing die al om 12.30 uur van start gaat, zullen we een blik in de toekomst van de diabeteszorg werpen met daarin de ontwikkelingen en kansen voor de toekomst.

In een speciale sessie voor de kinderdiabetesverpleegkundigen zal extra stil worden gestaan bij toekomstige ontwikkelingen binnen de kinderdiabeteszorg.

Er komt een uitgebreide workshop voor de diabetesverpleegkundigen die volwassenen behandelen die in zijn geheel zal worden gewijd aan alle nieuwe therapeutische mogelijkheden voor Type 1 en Type 2 met de verschillende soorten nieuwe insulinen, de medicatie voor type 2 (GLP1, SGLT2) en allerlei combinaties hiervan.

Er komt ook een interactieve workshopsessie over het nieuwe Consensus document bloedglucosemeting. Over de totstandkoming en de implementatie in de dagelijkse praktijk met uitwerking m.b.v. de Canmeds rollen.

Na drie uur accreditabel onderwijs is het tijd voor de algemene ledenvergadering waarin het voorstel voor ontbinding van de vereniging in stemming wordt gebracht. Daarna is er een slotbijeenkomst met een buffet is waar we nog genoeg tijd hebben om samen terug te blikken op ‘de goeie ouwe tijd’.

Een bijeenkomst die geen enkele EADV’er wil missen!


Sponsoren